Is het mogelijk voor Castricum om in het kader van het Klimaatakkoord in 2030 voor 70% zelfvoorzienend te zijn?

De werkgroep Warmte en Calorie heeft de raadsfracties in de Castricumse politiek gevraagd zich uit te spreken over de stelling: Is het een realistische ambitie voor de gemeente Castricum om in 2030 voor 70% zelfvoorzienend te worden op het gebied van groene energie? Het GDB neemt het navolgende standpunt in. 

Wie een echte stap wil zetten in de ontwikkeling van fossielvrije energie, mag onder geen beding het verbranden van gas opgeven. Dat in Groningen is gestopt met het oppompen van gas, betekent niet dat ook de gasconsumptie moet stoppen. Dat hoeft ook niet. Wij vinden het plaatsen van foeilelijke en landschapontsierende windmolens en weilanden vol met zonnecollectoren geen goed idee. Overigens Biomassa jaagt meer CO2 de lucht in dan steenkool of gas. Daar moet onmiddelijk mee gestopt worden.

Wij zetten in op besparing van energie door te isoleren en door particulieren te stimuleren om zonnepanelen op hun eigen huis te plaatsen. Is dat genoeg? Met gas erbij zeker. Wat nog meer? Inzetten op de ontwikkeling van kernfusie. Als we daar veel geld insteken brengen we de mensheid verder zonder de aarde , de atmosfeer schade aan te doen.

Geplaatst in Uncategorized.