Vuurwerkproblematiek

De discussie over het afsteken van vuurwerk tijdens Oud en Nieuw en de gevolgen daarvan zijn nog in volle gang. Nu gaat het erover of de verkopers moeten worden gecompenseerd omdat ze na het afgekondigde verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen met een behoorlijke schade post zitten vanwege reeds aangekochte voorraden.

Enige tijd geleden hebben CKenG en GroenLinks een motie ingediend om samen met de bevolking na te denken over de viering van Oud en Nieuw. De motie is ingediend naar aanleiding van de landelijk commotie over het afsteken van vuurwerk waarbij in sommige grote plaatsen de veiligheid niet kon worden gehandhaafd. Het vuurwerk wordt steeds zwaarder en vaak illegaal verkregen.

In de commissie is uitgebreid stilgestaan bij de problematiek en geconstateerd dat wat er gebeurd is niet meer kan. Landelijk heeft het kabinet hierop gereageerd door het afgekondigde vuurwerkverbod voor knalvuurwerk en vuurpijlen.
Ons commissielid Herman Sterken heeft aangegeven dat Castricum niet zeer een vuurwerkprobleem heeft. Met een dialoog kunnen bepaalde verwachtingen worden gewekt die je wellicht niet kunt waarmaken. Het afgekondigde vuurwerkverbod is een eerste begin.
De indieners hebben de motie voorlopig aangehouden

Geplaatst in Uncategorized.